2015. júl 11.

Tanulj meg tíz ujjal, vakon gépelni INGYEN!

írta: Life Hacker | NapiHack
Tanulj meg tíz ujjal, vakon gépelni INGYEN!

Az idő pénz! Nem csak, ha írásból élsz! 

 

Hogy melós dolog, az nem vitás, de mit adnak "ingyen"? 

 

asdf.JPG

A piros négyzetek a fotó, a bal és a jobb kezed (kis/gyűrűs/középső/mutató, aztán meg  vissza) ujjai 

Már a csapból is a lájftájm lörning, meg digitális írástudás folyik, ez utóbbi ugyan nem szorítkozik kizárólag olvasásra és gépírásra, most viszont én ez utóbbi témára szorítkozom. Aki hozzám hasonlóan papír alapú könyveken nevelkedett, pontosan tudja, hogy az olvasás sem ugyanaz, monitoron, tableten, mint nyomtatott papíron. (Az ink elvű e-book olvasók, más téma, de arról tálán egyszer máskor.) Ha az olvasás nem ugyanaz, akkor az írásban különbség zongorázható! 

Gyakran csal somolyt ;)  az arcunkra, amikor a kedves, vagy kedvetlen ügyintéző néni, vagy bácsi kín keservvel keresi betűket billentyűzeten, vagy két ujjal géppisztoly sorozatként veti "papírra" az okosságokat. 

Pedig van megoldás, mindenki számára hozzáférhető, ingyenes. Bárki képes elsajátítani, de nem mindenki alkalmas rá, ez tény, de egy próbát a számodra is megér.

Számtalan ingyenes webes és asztali alkalmazás közül a két leggyakorlatiasabbat ajánlom a figyelmedbe:

- A klav.hu teljesen magyar, totál ingyenes, egyszerűen tudsz regisztrálni, akár facebook-oddal is be tudsz lépni. 

- Valamint az alison.com szintén ingyenes gépíró tréningje, szerintem az előbbivel szemben sokkal, ésszerűbb módszerrel oktat, de érdemes kipróbálni akár több alkalmazást is, és kiválasztani számodra a testhezállóbbat. Itt is multi platformos a beléptetés, FaceBook, Google, MicroSoft Live, Linkedin, Twitter, Yahooo fiókoddal is be tudsz lépni, szintén ingyenes.

- a végképp kényelmeseknek, elfoglaltabbaknak, és műszaki antitalentumok számára ott van speech to text Android és iOS alkalmazásokban

 

Szólj hozzá

blog szövegírás módszer kreatív írás creative writing gépírás könyvírás